Plommonmuffins med havrecrumble

 
Vi har som sagt gott om plommon, så jag saftar och syltar och bakar och fyller frysen för glatta livet. På Allagodating hittade jag detta recept.

ca 12-15 st muffins
100 gram smör
Ca 10 st plommon
2 ägg
1,75 dl strösocker
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl

Havrecrumble
40 gram smör
1 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker

Blanda smör, havregryn, mjöl och socker till crumblen till en smulig massa. Ställ kallt.
Smält smöret till muffinsen. Kärna ur plommonen och dela varje halva i två-tre delar.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda de torra ingredienserna  i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk och blanda väl. Häll upp smeten i muffinsformar. Tryck ned två-tre bitar plommon i varje muffins och toppa sedan med havrecrumble. Grädda i ca 15-20 minuter i mitten av ugnen i 200 grader.

Kommentera inlägget här :