Läcker sommartortellini



Idag gifter sig Annas bror med sitt hjärtas kvinna! Det ser vi fram emot och firar med att bjuda på ett gott recept med färsk pasta. Håll till godo - medan vi äter bröllopsmiddag i Pinebo!

500 g tortellini - Spenat och Ricotta
500 g fläskytterfilé
2-3 vitlöksklyftor
1 dl grädde
0,5 dl Jensens Favoritsås
1 msk balsamicovinäger
4 -6 färsk gul lök
1 - 1,5 dl suger snaps
3 tomater
2 msk olivolja
Riven parmesanost
salt
peppar

Koka upp saltat vatten till tortellinin. Skiva köttet i knappt centimeter tjocka stavar, finhacka vitlöken och fräs allt i olivolja i en het panna. I slutet så fräs med balsamicovinäger i ca 1 minut. Häll i grädde och Jensensåsen. Sjuda allt i 2 - 4 minuter. När köttet sjuder, grovhacka löken och skölj suger snapsen. Häll av köttet i en skål, och skölj ur panna och fräs sedan kök och suger snaps medans tortellinin kokar. Under tiden detta går på spisen, filea tomaterna. Hälla av tortellinin, blanda den med alla ingredienser och servera med nyriven parmesanost.

/Jörgen

Biff med sidfläsktoppad sparris



En god kötträtt med ett ljuvligt tillbehör!

2 personer:
2 st nötinnanlår, 150 - 175 g styck
1 knippe färsk grön sparris
50 - 75 gram rökt sidfläsk
0,5 dl vatten
Skivad parmesanost
Jensens Favoritsås
Grädde

Börja med Jensens favorit sås - men bara halva satsen - enligt instruktioner på förpackningen. Skölj sparrisen och bryt av nederdelen. Fräs den i olja ihop med tärnat sidfläsk. När fläsket fått färg, häll på vatten, stäng av plattan och lägg på locket. Salta och peppra köttet och stek det snabbt på hög värme. När köttet är klart, lägg upp det med sparris och fläsk, strö över parmesanskivor, ringla över sås och servera eventuellt med ytterligare tillbehör.

/Jörgen

 

Äppelmuffins med kanel



Saftiga och goda blir dessa muffins med äppelmos i smeten.


8-10 muffins
125 gram smör
125 gram socker
2 ägg
125 gram mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 dl äppelmos

Glasyr
florsocker
några msk mjölk

Garnering
kanel

Vispa ihop smör och socker med elvispen. Tillsätt äggen ett i taget. Rör sedan försiktigt ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och äppelmos. Fyll muffinsformar till hälften och grädda i 175 grader 20-25 minuter. Låt dem svalna. Blanda ihop florsocker och lite mjölk och rör till en lagom tjock glasyr. Bred på muffinsarna och låt stelna. Pudra över kanel och garnera eventuellt med kanelstänger.

/Anna