Chokladmuffins

 
Muffins är lättbakat och gott och jättebra att ha i frysen. Den här gången använde jag köksmaskinen och bakade dubbel sats, men valde att göra två olika storlekar, så nedanstående recept gav 12 muffins och 24 minimuffins. Ett muffinsbleck av varje med andra ord. 
 
24 vanliga eller 48 minimuffins
5 ägg
3 dl socker
2 dl brun farin
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dl gräddfil
150 gram smält smör
 
Vispa ägg, strösocker och brun farin lite fluffigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao (sikta gärna genom en sil) och blanda. Häll i gräddfil och smält smör och rör till en jämn smet. Fördela i muffinsformar och grädda i 200 graders ugn, 10-15 minuter beroende på muffinsstorlek. Känn med sticka!
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :