Pestolax på spenatbädd

 
 
Idag blev det kylskåpsrensning. Vi hade en öppnad påse spenat, en öppnad burk bosnisk vitost och en öppnad burk röd pesto. Vad göra? Det fanns ett paket laxbitar i frysen. 
 
4 portioner
4 portionsbitar lax
2-3 dl färsk spenat
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl röd pesto
3-4 bitar bosnisk vitost eller 200 gram fetaost
2-3 dl riven ost
salt och peppar
 
Lägg ut spenaten i en form. Lägg på laxen. Smula över osten. Salta och peppra. Blanda grädde, creme fraiche och pesto och bred över alltsammans. Strö över riven ost. Gratinera i 200 grader ca 20-25 minuter. Servera med önskat tillbehör, till exempel sallad och ris, pasta eller blomkål. 
 
/Anna
Taggar: alltiett, gratänger, lax;

Snabblagad baconpasta

 
Nu är det jättelänge sedan det blev något inlägg här! Tiden har inte räckt till och så vidare. Nästan ett år har gått sedan sist. Men nu är det så många som frågat efter nya recept att vi försöker ta tag i det igen. Finns det efterfrågan så...
 
Ikväll blev det en jätteladdning med baconpasta. Snabbt och lätt med färdig tomatsås på burk. Jag använde Barilla Basilika, men andra funkar förstås också bra. 
 
8 portioner
4 paket bacon
1-2 gula lökar
1 burk tomatsås, typ Barilla
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
salt och peppar
pasta
 
Hacka lök och bacon. Fräs löken i lite smör och tillsätt bacon i pannan som får steka med. Häll tomatsås, creme fraiche och grädde i en stor gryta. Häll i stekt lök och bacon. Låt puttra ihop en stund medan pastan kokar färdigt. Smaka av med salt och peppar. Tips! Häll av pastan ett par minuter innan den är färdigkokt och blanda med såsen, låt sedan småputtra ett par minuter till. 
 
/Anna
Taggar: bacon, barnvänligt, pasta, vardagsmat;