Kycklingpaj med smördegslock

 
Den här pajen har figurerat här på bloggen förut men jag måste påminna om den igen. Då hade vi champinjoner i men det hoppade vi över denna gång. Receptet kommer från början från min kusin Marie om jag minns rätt.
 
Till en paj behövs:
1 grillad rensad kyckling, eller 3-4 kycklingfiléer som skärs i mindre bitar och steks
1-2 hackade lökar
1 grovhackad röd paprika
3 dl grädde
2 dl kokt ris
2 dl riven ost
2 msk mjöl
1 msk soja
curry, salt, peppar
1 ägg

Bryn lök och paprika. Krydda med salt, peppar och curry. Tillsätt grädde och soja. Blanda i kyckling, mjöl och ris. Lägg i en form. Strö över osten. Lägg smördegen över och pensla den med ägg. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.
 
/Anna
 
 
 

Veckomatsedel vecka 39

Här kommer veckans meny! (Ber om ursäkt för några timmars försening, så går det när man lyckats ställa in tidsinställningen fel! Hade jag inte gjorts uppmärksam på det så hade den dykt upp först nästa söndag...)
 
Måndag: Vegetarisk lasagne
 
 
Tisdag: Ugnsstekt lax och rostade rotsaker
 
 
Onsdag: Thaigryta med kyckling
 
 
Torsdag: Korvpastagratäng
 
 
Fredag: Räkor Indienne
 
 
Veckans efterrätt: Blåbärspaj
 
 

Vitkålsgratäng

 
Det här receptet ramlade jag över på Bevemyrs fina blogg och var tvungen att testa. Passar till vad som helst. För vår del blev det till köttbullar!
 
Fyra portioner
1/2 strimlat vitkålshuvud 
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 gul lök, strimlad
2 vitlöksklyftor, pressade
salt
peppar
smör till stekning
riven Västerbottenost
 
Strimla vitkålen och stek den med gul lök och vitlök i rikligt med smör. Blanda i grädde, creme fraiche och sambal oelek när kål och lök mjuknat.  Låt sjuda i 5-10 minuter och smaka sedan av med salt (REJÄLT med salt) och peppar. Häll allt i en gratängform och strö på riven ost. Gratinera i 200 grader i ca 30-40 minuter.
 
/Anna