Fisk- och skaldjurssoppa

 
Som en gryta är nästan den här soppan, fylld av godsaker! Och snabblagad. Servera med ett glas iskallt vitt vin! To die for!
 
4 portioner:
2 msk smör
2 morötter
1 fiskbuljongtärning
1/2 dl torrt vitt vin
1 dl grädde
1 dl vatten
1-2 laxfiléer
1 burk creme fraiche
300 gram Kavli Räkost med rödlök
1 tsk sambal oelek
3 msk hackad dill
1 burk kräftstjärtar i lag
250 gram räkor
salt och peppar
 
Grovriv morötterna. Smält smöret i en kastrull och fräs morötterna. Tillsätt smulad fiskbuljongtärning och slå på vin, grädde och vatten. Tärna laxen och häll i den. Häll i creme fraiche och låt alltihop koka fem minuter. Smält ner mjukosten. Tillsätt sambal och dill och puttra ett par minuter till. Smaka av med salt och peppar. Häll av kräftstjärtarna och skala räkorna. Dra kastrullen från värmen. Blanda i kräftstjärtar och räkor och låt allt bli genomvarmt.
 
/Anna
 

Tonfiskwrap

 
Till en wrap delad i två (som på bilden) behöver du:
 
1 tunnbröd
1 burk tonfisk i vatten
3 msk gräddfil
1 msk majonnäs
2 msk philadelphiaost
1 schalottenlök
några salladsblad
några tunna skivor gurka
 
Finhacka löken. Blanda den med tonfisk (avhälld), gräddfil, majonnäs och färskost. Lägg salladsblad på tunnbrödet och lägg på skivad gurka. Bred på röran och rulla ihop. Dela i två bitar.
 
/Anna
 

Favoriten i fuskversion!

 
Vår 90-talsfavorit har varit med här förut men häromkvällen lagade vi en fuskversion med färdigköpt potatisgratäng!
 
Det här behöver du till 4 personer:
1 fläskfilé
2 paket (800 gram) färdig potatisgratäng
1 palsternacka
1/2 dl vitt vin
2-3 tomater
 
Sås:
1 burk creme fraiche
2 tsk fransk senap
1 liten påse färdigriven västerbottenost
 
Putsa filén och bryn den i stekpanna. Stek nästan färdigt i en form i ugnen på 175 grader ca 20-25 minuter. Ta ut och skiva den i centimetertjocka skivor.
 
Skala och skiva palsternackan tunt. Koka den i lättsaltat vatten 5 minuter. Häll av vattnet och blanda den med potatisgratängen i en skål. Blanda i vinet.
 
Skiva tomaterna. Häll ut hälften av potatisröran i en form. Lägg på tomaterna. Bred över resten av potatisröran.
Sätt in i ugnen på 200 grader ca 15 minuter. Blanda under tiden creme fraiche, senap och ost.
 
Ta ut formen, lägg upp köttskivorna ovanpå gratängen och bred såsen över köttet. Sätt in i ugnen igen ca 15 minuter.
 
/Anna