Superenkel påskbakelse

 
Glad påsk på er, hörni! Enklare och snabbare än så här kan det inte bli. Är egentligen lite emot färdig "spritsgrädde" från butiken, den är alldeles för söt och dessutom försvinner den ju och sjunker ihop efter ett tag. Men ungarna älskar den, så när jag kvickt skulle servera dem ett festligt gofika blev det så här!
 
Rulltårta i skivor
Spritsgrädde på burk
chokladägg eller marsipankycklingar
 
Spritsa grädde på rulltårteskivorna. Dekorera med ägg eller kyckling. Klart! Servera genast, annars sjunker grädden ihop!
 
/Anna

Lövbiffsrullader med ostfyllning

 
Färskost är jättegott i mat (det har ni väl märkt att vi tycker vid det här laget). Använd till exempel Creme Bonjour eller Cantadou med någon smak du gillar, receptet funkar på det mesta!
 
8 skivor lövbiff
lite fransk senap
1 ask färskost
2,5 dl grädde
3 msk rött vin
1 buljongtärning el 1 msk fond
salt och peppar
 
Bred lite senap och sedan lite ost på varje köttskiva. Rulla ihop. Stek i smör runt om. Slå på vin och vänta nån minut. Häll på grädde och resten av osten, samt buljongtärningen. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra några minuter tills köttet är färdigt och såsen är god!
 
/Anna

Kalvfärsbiffar i god sås

 
Ljuvliga biffar av kalvfärs - kan inte bli fel! Här serverade med ugnsrostad vitkål.
 

Biffar
500 – 600 gram kalvfärs
0,5 dl grädde
1 vitlök och persiljebuljongtärning
1 msk frusen basilika
1 ägg
2 vitlöksklyftor
100 g fetaost
Peppar och salt

Sås
2 dl grädde
1 msk frusen basilika
1 köttbuljongtärning
1 italiensk örtbuljongtärning
½ gul lök, finhackad
4-5 torkade tomater, finhackade

 

Häll i grädden i en liten skål, lägg i buljongtärningen och den frusna basilikan. Värme det i mikron på maxeffekt i 30 – 45 sekunder. Rör om ordentlig så buljongtärningen löser upp sig, blanda sedan gräddröran med kalvfärsen och ägget. Pressa ner vitlöken och smula ner fetaosten och rör om ordentligt. Smaka av med peppar och ev. lite salt. Forma till lagom stora biffar, och stek dem på relativt hög värme i smör.

Ta ur biffarna när de fått fin yta, och lägg i lite smör, sänk värmen, och fräs lök och tomater som blir grunden till såsen. När löken blivit glansig, häll i basilikan och grädden och rör om. Tillsätt buljongtärningarna och rör om ordentlig så de löses upp. Låt det hela sjuda 5 – 10 minuter.

Lägg sedan tillbaka biffarna och sjud dessa i såsen i 2-3 minuter under lock. Servera med lite sallad och kanske ugnsrostad vitkål.

 

/Jörgen