Sparrispaj

 
Den här pajen hade vi också på påskbuffén, men den funkar naturligtvis bra som ensamrätt. En god vårpaj! Receptet kommer från Arla.
 
Pajdeg:
75 gram smör
2 dl vetemjöl
1/2 msk vatten
 
Fyllning:
200 gram färsk grön sparris
1 dl pinjenötter
100 gram riven smakrik ost, t ex prästost
2 ägg
2 dl vispgrädde
salt och peppar
 
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna så de får lite färg. Blanda smör, vetemjöl och vatten till en deg och tryck ut i en pajform. Ställ i frysen en kvart. Förgrädda sedan i 200 grader i ca 10 minuter. Bryt bort den nedersta delen på sparrisen och skär resten i slantar, spara knopparna för sig. Lägg sparris, pinjenötter och ost i formen. Lägg sparrisknopparna överst. Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra litegrann och häll sedan i formen. Grädda i ca 30 minuter tills pajen "stannat". Servera med en sallad eller som bufférätt. 
 
/Anna

Kommentera inlägget här :