Supergod soppa med räkost



En enkel och jättegod soppa kommer här.

Fyra portioner
1 kg morötter
1 liter vatten
2 msk vetemjöl eller maizena
3 fiskbuljongtärningar
300-400 gram räkost
1-2 burkar creme fraiche
1 dl grädde
dill
svartpeppar

Skala morötterna och grovriv hälften, finriv hälften. Fräs morotsfräset i smör. Blanda i resten av ingredienserna. Rör om medan det kokar upp. Servera med ett gott bröd.

Kasslergryta



Storkok blev det häromdagen. Jag hittade en 1,4 kg kassler som maken lagt i frysen. Perfekt att laga gryta och frysa in!

Till massor av matlådor eller en åttabarnsfamilj behövs:

1,4 kg kassler
6 dl matlagningsgrädde
2 burkar creme fraiche paprika & chili
1 dl ketchup
2 röda paprikor
2 purjolökar
2-3 msk curry
2 msk smör

Smält smöret i en stekgryta och rör ner curry. Strimla paprika och purjo och fräs i currysmöret. Skär bort kanterna på kasslern och ta bort synligt fett. Skär köttet i strimlor. Låt fräsa med grönsakerna. Tillsägg ketchup, grädde och creme fraiche och låt koka ihop. Servera med ris och sallad.

/Anna

Fruktig dessert i glas



Inför den pågående fastekampanjen gjorde vi en kokbok i en av mina jobbförsamlingar. Hela grejen är ju att samla in pengar till kyrkans internationella arbete så den säljs för 50 kronor. Alltså kommer inte alla recepten att publiceras här. Men ETT recept kan jag ju kosta på mig att bjuda på... Här kommer en god och snabblagad dessert.

6 portioner:
2,5 dl mellangrädde
250 gram kesella
100 gram havreflarn
2 kiwi
250 gram blåbär

Vispa grädden och blanda ner kesella. Smula havreflarnen grovt. Skala kiwin och skär i klyftor. Varva gräddblandningen med kiwi, blåbär och havreflarn i vackra glas. Avsluta med en klick gräddblandning och toppa med blåbär.