Nougatkakor



En jättegod långpannekaka som är smidig att tillaga - blanda bara allt i kastrullen!

9 dl havregryn
300 gram smör
3 dl socker
1 msk bakpulver
1 ägg
250 gram nougat
en näve mandel

Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt havregryn, socker och bakpulver. Rör ner ägget. Blanda ordentligt och tryck ut smeten i en liten långpanna, klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 200 grader 15-20 minuter. Ta ut kakan och hyvla över nougat med hjälp av en osthyvel. Täck kakan med "hyvlorna" och bred ut lite med en kniv om det behövs. Grovhacka mandeln och strö över. Låt kakan svalna och skär den i rutor.

/Anna

Mandelfisk



Testa den här fiskrätten. Jättegott och enkelt! Färdigt i ett nafs!

400 gram vit fisk
1 burk creme fraiche med tomat och basilika
en näve mandelspån
salt och peppar

Lägg fisken i en form. Salta och peppra. Bred över creme fraichen. Strö över rejält med mandelspån. In i ugnen på 200 grader ca 20 minuter. Klart! Servera med färskpotatis eller en god sallad.

/Anna

Blåbärssylt



Blåbär är gott - och dessutom nästan det nyttigaste man kan äta! Sylt kanske inte är så nyttigt med tanke på allt socker, men en god blåbärssylt är svårslaget på våfflor eller frukostfil!

1 kg blåbär
500 gram syltsocker med pektin

Koka upp bär och socker. Låt koka häftigt i 3-5 minuter. Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Färdigt! Tips: Knyt lite tyg runt locket på en söt burk och ta med som present när du är bortbjuden! Eller gör som vi, tacka kaninvakten med nybakade bullar och hemkokt blåbärssylt.

/Anna