Cowboygratäng

 
Pappa får stå för receptet igen! Han kallade den här för cowboygratäng, vilket tilltalade sonen.
 
1 burk kidneybönor
1 burk vita bönor i tomatsås
3 ägg
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
lite salt
1 röd paprika
3 hg stekt sidfläsk
1 dl haricot verts
2 dl riven ost
några broccolibuketter, små
 
Sjud kidneybönorna i tre minuter. Lägg i de vita bönorna med sin sås. Sjud i två minuter till. Slå i 1 dl grädde och sjud ytterligare två minuter. Tärna det stekta sidfläsket och häll det i grytan. Vispa ihop äggen med 1 dl grädde och tomatpuré. Häll bönröran i en eldfast form. Slå på äggstanningen. Ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Hacka paprikan och strö över tillsammans med broccoli. Strö över riven ost och gratinera till fin färg. Servera med sallad.
 
/Anna

Äggrätt med varmrökt lax

 
I stugan lagar min pappa ofta maten. Här bjuder han på en god och lite annorlunda laxrätt som passar bra som lunch eller till enklare kvällsmat.
 
5 ägg
3 msk grädde
1 hg skalade räkor
2 msk finhackad dill
liten nypa salt
lättkokt brocooli i småbuketter
3 hg varmrökt lax
 
Till garnering:
sallad, avokado och citronskivor
Rhode Island-dressing
 
Vispa ihop ägg och grädde. Hacka räkorna och blanda i tillsammans med dill. Lägg ut i en stor form. Kör i micron på full effekt, 2 minuter. Vik in de stelnade kanterna mot mitten. Kör ytterligare en minut i micron. Lägg på de lättkokta små broccolibuketterna. Lägg laxen ovanpå. Kör 1,5 minut till i micron.
 
Garnera med skivad avokado, strimlad sallad, citronskivor och ringla över lite Rhode Island-dressing.
 
/Anna