Chilifisk



Det här var Eriks absoluta favoriträtt redan som bebis - och han gillar det fortfarande! Superenkelt och jättegott!

500 gram vit fisk
3 dl grädde
3-4 msk chilisås
salt och peppar

Lägg fisken i en form. Blanda grädde, chilisås och smaka av med salt och peppar. Tillaga i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Servera med kokt potatis, ärtor och grönsaker.

/Anna

Max fem: Kycklingpanna



Smaksatt creme fraiche igen! Så smidigt och enkelt! Den här pannan blev jättegod tyckte både vuxna och barn.

500 gram kycklingfilé
1 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
1 paket bacon
1 burk creme fraiche gourmet med senap, schalottenlök och vitt vin

Skär kycklingen i tärningar och bryn dem. Skär baconet i bitar och stek. Häll grädden över alltsammans och tillsätt buljongtärningen. Låt småputtra några minuter. Blanda i creme fraichen och koka upp. Servera med ris och en god sallad.

/Anna

Lyxig saft



Prova att göra hemlagad apelsinsaft! Det går inte ens att jämföra med blasket man köper i affären. Här snackar vi apelsinsmak! Eftersom adventstid stundar smaksatte jag dessutom med lite kanel.

Till en dryg liter:
1,5 kg apelsiner
6 dl vatten
1 msk citronsyra
7 dl socker
ev 2 kanelstänger

Tvätta av apelsinerna och riv skalet. Blanda socker och citronsyra i en skål och blanda i apelsinskalet. Koka upp vattnet och lägg i kanelstängerna. Häll både vatten och kanelstänger i skålen och rör om ordentligt så att sockret löser sig. Låt stå och svalna, pressa i apelsinerna och sila genom silduk (eller med kökshandduk i durkslag). Häll upp på rengjorda flaskor och förvara i kylen.

/Anna