Enkla frökex

  (null)
 
Bästa receptet på frökex! Socker- och glutenfria och sååå snabbfixade. Jag brukar ha typ sesamfrön, pumpafrön, solrosfrön, chiafrön och linfrön. Jag har fått för mig att det är bra med linfrön för att det binder ihop det hela, men annars går det bra att blanda ihop vilka frön som helst. Har du varmluftsugn så gör dubbel sats och kör samtidigt i ugnen - jag lovar att de går åt! Det är också gott att strö över lite flingsalt innan gräddning.
 
En plåt
3,5 dl blandade frön
2 dl vatten
0,5 dl solrosolja
 
Blanda fröna i en bunke. Koka upp vatten och häll i oljan. Häll över fröna och blanda om. Låt stå några minuter. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten och lägg ett bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut ovanpå papperet och dra sedan bort det övre papperet. Grädda i 160 grader ca 15 minuter. Ta ut och skär i rutor. Sätt in igen ytterligare 15 minuter.
 
/Anna 
 
Taggar: kex;

Kommentera inlägget här :