Kycklingpanna med grön curry och mango chutney

 
 
Lite kylskåpsrensning resulterade i en Asien-inspirerad kycklingrätt. Lagom hetta och mycket smak!
 
4 portioner
600 gram kycklinginnerfilé
1 röd paprika
1 purjolök
1 burk kokosmjölk
1 dl grädde
25 gram (1/2 burk), ca 3 msk grön currypasta
1 tsk paprikapulver
2 msk sweet chilisås
smör att steka i
salt, peppar
ev arrowrot eller Maizena redning att reda med
 
Strimla paprikan och skiva purjon tunt. Bryn kycklinginnerfilén i smör så de får färg, salta och peppra lite på dem. Lägg åt sidan. Smält en klick smör i pannan, häll i paprikapulver och grön currypasta. Tillsätt paprika och purjo och fräs nån minut. Häll på kokosmjölk och grädde samt sweet chilisås. Lägg i kycklingen och låt småputtra ca 15 minuter tills kycklingen är färdig. Red eventuellt om du vill ha såsen tjockare. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor, beroende på hur starkt du vill ha det. Servera med ris och sallad.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :