Pestolax på spenatbädd

 
 
Idag blev det kylskåpsrensning. Vi hade en öppnad påse spenat, en öppnad burk bosnisk vitost och en öppnad burk röd pesto. Vad göra? Det fanns ett paket laxbitar i frysen. 
 
4 portioner
4 portionsbitar lax
2-3 dl färsk spenat
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl röd pesto
3-4 bitar bosnisk vitost eller 200 gram fetaost
2-3 dl riven ost
salt och peppar
 
Lägg ut spenaten i en form. Lägg på laxen. Smula över osten. Salta och peppra. Blanda grädde, creme fraiche och pesto och bred över alltsammans. Strö över riven ost. Gratinera i 200 grader ca 20-25 minuter. Servera med önskat tillbehör, till exempel sallad och ris, pasta eller blomkål. 
 
/Anna
Taggar: alltiett, gratänger, lax;

Kommentera inlägget här :