Fläskfilé med örter

 
En god fläskfilérätt med härlig smak av både färska och torkade örter. Den går snabbt att förbereda och bryna till och sedan får den sköta sig själv i ugnen. 
 
8 portioner
2 fläskfiléer à ca 500 gram 
6 dl grädde
1 msk fransk senap
4 vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärningar
2 tsk paprikapulver
ca 2 dl färsk timjan
ca 1 dl färsk persilja
2 tsk torkad dragon
salt och peppar
 
Putsa filéerna och skär i centimetertjocka skivor. Bryn i lite matfett i en stekpanna och lägg över i en ugnsform. 
Pressa vitlöken ner i en kastrull och häll på grädde, senap, buljongtärningar och paprikapulver. Koka upp. Finhacka timjan och persilja och tillsätt det i kastrullen tillsammans med dragon, salt och peppar. Låt puttra 3-4 minuter. Häll såsen över fläskfilén i formen och tillaga i 175 graders ugn ca 20-25 minuter. Garnera med färsk timjan. Servera med till exempel klyftpotatis eller ugnsrostade rotfrukter.
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :