Bourbon St

I helgen var vi på restaurang. Vi hade ett par kvällstimmar att slå ihjäl i Göteborg medan dottern var på konsert. Valet föll på Bourbon St, en restaurang som specialiserat sig på Söderns mat, det vill säga en del från cajunköket!

Till förrätt valde Jörgen Hot chicken drumsticks med honung och chipotle. 

(null)

Jag tog  Cajun shrimp and crabfish cakes. Frasiga och goda men smakade kanske inte så mycket.

(null)

När jag var tonåring läste jag någon sydstatsbok (minns ej vilken) där de åt gumbo i tid och otid och denna rätt beskrevs så det vattnades i munnen. Därför var det inte så svårt att välja, det fick förstås bli gumbo till huvudrätt. Det är en gryta som kanske kunde jämföras med vår pyttipanna såtillvida att man tager vad man haver - fast det är en het krämig gryta istället för en pytt. I denna version var det kyckling, lammkorv och räkor. Starkt och smakrikt, välsmakande. Ingen smaksensation men väl värt att prova.

(null)

Jörgen åt en het chili med högrev och grönsaker. Också god! 

(null)

Nu har jag alltså provat gumbo. Kanske inte precis vad jag föreställt mig även om det smakade bra - jag kanske får göra en egen variant framöver! 

/Anna

Kommentera inlägget här :