Kycklingwrap med currymajo

 
Supergott med wrap, särskilt varma sommardagar! Man kan ha i lite vad man vill såklart. Vi använde stora krispiga salladsblad, typ Cosmopolitan (ny favoritsallad!). Vi gjorde egen majo, men det går förstås bra att ta färdig och blanda i curry efter smak
 
Currymajonnäs
1 ägg
2 dl neutral olja, t.ex neutral rapsolja eller solrosolja
1 tsk fransk senap
2 tsk citronjuice
salt och peppar och curry efter smak
 
Häll allting i en hög tillbringare för stavmixer (brukar följa med mixern). Ställ stavmixern i botten och kör igång. Mickla och vicka litegrann så får du en krämig majonnäs (vispa inte runt!). Smaksätt med curry så som du vill ha det. Det är gott med ganska mycket...
 
 
5 stora wraps
1 grillad, rensad och urbenad kyckling
ca 8 cm purjolök
1 röd paprika
ca 1 dl currymajonnäs
ca 100 gram färskost naturell
stora salladsblad
5 stora tortillabröd
 
Tärna kycklingköttet. Hacka purjo och paprika. Blanda med majo och färskost. Smaksätt eventuellt med mer curry. Lägg ut sallad på tortillabröden. Bred på kycklingröran och rulla ihop. Servera!
 
/Anna

Kommentera inlägget här :