Sparrispaj med Västerbottenost

 
Ännu en rätt med Västerbottenost. Vegetariskt, gott och smidigt med färdig smördeg.
 
4-5 portioner
1 platta smördeg
250 gram färsk grön sparris
150 gram riven västerbottenost
2 dl creme fraiche
2 ägg
salt och peppar
 
Lägg ut smördegen i en pajform. Skär sparrisen i bitar och lägg undan knopparna. Strö ut bitarna (inte knopparna) i formen. Vispa ihop ägg och creme fraiche och tillsätt osten och lite salt och peppar. Häll blandningen över sparrisen i formen. Strö över knopparna och ställ in i ugnen på 200 grader ca 25 minuter tills pajen "stannat" och fått fin färg. Lägg eventuellt över lite folie mot slutet om den börjar bli bränd på ovansidan.
 
/Anna
 

Veckomatsedel vecka 22

Snart sommar, hörni! Vi kör veckomatsedeln i några veckor till!
 
Måndag: Grön ärtsoppa
 
 
Tisdag: Kassler med ädelostsås
 
 
Onsdag: Kycklingwrap
 
 
Torsdag: Gratinerad rödspätta
 
 
Fredag: Grekisk köttfärslåda
 
 
Veckans efterrätt: Pepparkakscupcakes
 
 
 

Lax med västerbottenost

 
Enkelt och ljuvligt! Lax och västerbottensost i fin kombo!
 
8 portioner
8 portionsbitar lax
200 gram riven västerbottenost
5 dl grädde
1 dl chilisås
salt och peppar
 
Lägg laxen i en form. Vispa ihop grädde, chilisås och västerbottenost. Salta och peppra lite i såsen. Häll såsen över laxen och ställ in i 200 graders ugn ca 25 minuter. Servera med pressad potatis och gröna ärtor.
 
/Anna