Fylld fläskytterfilé



Här kommer ytterligare en variant på fylld fläskytterfilé, som kan fyllas med hur mycket gott som helst. Den här gången fick utbudet i sommarområdets affär och i mammas och pappas kyl och skafferi styra!

5-6 personer
1 fläskytterfilé
2 mozzarellaostar
4 msk bruschettamix (eller röd pesto)
salt, peppar
steksnöre

Sås:
3 dl grädde
2 msk kalvfond
2 msk sherry
steksky
brun maizena

Skär upp filén längs ena långsidan ungefär en tredjedel uppifrån. Fläk ut sidan och skär nu åt andra hållet från mitten så att filén kan vikas ut till en stor platta. Bred på bruschettamix. Riv mozzarellan och strö över. Rulla ihop som en rulltårta och bind med steksnöre. Bryn i smör runt om i en stekpanna. Stek färdigt i en form i ugnen, ca 45 minuter på 175 grader.

Blanda stekskyn från stekpannan med grädde, fond och sherry. Låt reducera en stund och red av med Maizena.

Skär filén i skivor och servera med sås och klyftpotatis.

/Anna

Fläskfilé i god sås



Nu har det varit bloggtorka några dagar. Anledningen är att vi har jobbat tokmycket. Därmed blir det ingen ordning på maten heller. Men häromdagen åt vi fläskfilé med kylskåpsrensningssås. Det blev gott!
Nu väntar några dagars ledigt med förhoppningsvis lite rolig matlagning och bakning. Vi återkommer förstås med resultatet!

Fyra personer
1 fläskfilé
1 ask Cantadou vitlök och olivolja
1 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
6-8 soltorkade tomater
salt och peppar

Putsa filén och skär den i centimetertjocka skivor. Stek den i smör så att båda sidor får fin färg. Strimla tomaterna och låt dem fräsa med en stund. Blanda ost, creme fraiche och grädde och häll blandningen i pannan. Låt puttra tills köttet är färdigt. Smaka av med salt och peppar.

/Anna

Grönpepparkyckling



Det här är en rätt som är superbra att förbereda. Vi grillade kyckling på morgonen, benade ur den när den var klar och gjorde färdigt rätten innan vi åkte på utflykt till djurparken. När vi kom hem var det bara att sätta på riset och sätta kycklingen i ugnen för uppvärmning. Efter en stressig arbetsdag är detta utmärkt att ha i frysen! Ännu enklare är förstås att använda färdiggrillad kyckling från affären.

Grönpepparkyckling, fyra portioner
1 grillad kyckling
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk grönpepparkorn
2 msk soja
1 msk fransk senap
1 msk smör
salt, peppar

Bena ur kycklingen och lägg bitarna i en ugnsfast form. Lägg smör, senap, soja, grädde och creme fraiche i en kastrull. Mortla grönpepparn och blanda i. Vispa ihop och koka upp. Salta och peppra efter smak och låt puttra ihop nån minut. Häll såsen över kycklingen och ställ i kylen några timmar, eller över dagen eller ännu hellre över natten!

När det är dags för servering, värm hela formen i 175 grader i 15-20 minuter. Servera med en rejäl sallad och eventuellt ris. Jättegott! Nästa projekt i detta ämne är att prova med fläskfilé och rosépeppar!

/Anna