Falukorvgratäng Caprese

 
Vi köper fin falukorv från en gård i Skaraborg genom en REKO-ring. Den har hög kötthalt och är riktigt god. Häromkvällen blev det en gratäng med röd pesto. Eftersom det är mozzarella och tomatskivor varvat mellan korvskivorna kan man säga att den har inspirerats lite av Caprese-salladen. 
 
4 portioner
500 gram falukorv
2 tomater
1-2 mozzarellabollar
1 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
100 gram färskost
ca 3 msk röd pesto
2 dl riven ost
salt och peppar
 
Skiva korven i centimetertjocka skivor. Skiva tomat och mozzarella. Varva korv och tomat och mozzarella i en ugnsform. Salta och peppra.
Koka upp creme fraiche, grädde, färskost och pesto. Häll såsen i formen och strö över riven ost. Gratinera i 200 grader ca 20 minuter. 
 
/Anna
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :