Pastagratäng med kyckling


Ett recept från förra veckan, när ungarna var på dagläger och kom hem vrålhungriga varje kväll. Jag hade den här gratängen i ugnen ikväll medan jag hämtade dem. Bara att ställa maten på bordet när vi kom hem (och hoppas på att inget skulle hända på vägen...)

500 gram kyckling 
1 paket bacon
500 gram pasta
1 ask körsbärstomater
2 dl cremefraiche
2 dl cremefraiche tomat&basilika
1 dl grädde
3-4 msk ketchup
2-3 dl riven ost

Skär kycklingen i tärningar och strimla baconet. Stek baconet o låt rinna av på hushållspapper. Bryn kycklingen med lite salt o peppar. Koka pastan. Häll av vattnet och häll pastan i en stor gratängform. Blanda i bacon, kyckling samt tomaterna som klyftats. 
Blanda cremefraiche-sorterna, grädde och ketchup och häll över. 
Strö över ost och gratinera i 20-25 minuter i 200 grader.

/Anna

Fisk i folie


Det här MÅSTE ni prova. Så gott! Vi använde torskrygg som vi fått av min fritidsfiskande bror, men det går bra med vilken vit fisk som helst.

2-3 portioner
400 gram vit fisk
8-12 färskpotatisar (beroende på storlek)
1 rödlök
1/2 citron
1 näve färsk persilja
lite röd finhackad chili
1 burk Cantadou basilika och gräslök
salt, peppar

Borsta (skrapa) och koka potatisen. Låt den kallna och skiva den. 
Ta en stor bit folie till varje paket, vik det dubbelt och lägg sedan på potatis, lite skivad rödlök, lite chili, hackad persilja, salta och peppra. 
Lägg på fisken ovanpå alltihop, salta och peppra lite till och pressa lite citronsaft över. Klicka på osten och vik ihop till stadiga paket.
Lägg på grillen i 15-20 minuter. 
Öppna paketen och njuuuut!

/Anna och Jörgen



Kikärtsgryta


Idag var det ingen som orkade åka och handla så det fick bli middag utifrån vad som fanns hemma. Dessutom var det dags för vegetarisk mat och kikärter skulle utgöra basen. Jag gick en runda i skafferiet och så blev det utifrån det, helt enkelt. 

4 portioner
2 förpackningar kikärtor
1 påse kryddmix Tikka Masala
1 tsk ingefära
2 tsk curry
1 msk smör
1 msk olja
4 schalottenlökar
1 näve mandel
1 burk kokosmjölk

Finhacka löken. Fräs curry och ingefära i smör och olja och tillsätt löken som får fräsa med ett par minuter. Häll av spadet från kikärtorna och häll kikärtorna i pannan. Tillsätt kokosmjölk och kryddmixen och låt puttra tio minuter. Skålla och skala mandeln och hacka den. Strö det mesta av mandeln över grytan i pannan och servera resten till. Andra goda tillbehör är ris, mango chutney och naanbröd (fast det sistnämnda hade vi inte hemma, det gick bra med tortilla!)

/Anna