Kycklingspett i sataysås



Supersnabbt - supergott! Använd färdig sataysås. Vi testade Santa Marias variant.

600 gram kycklingfilé
Salt och peppar
grillspett
1 burk Santa Maria Sataysås

Skär kycklingfilén på längden till lagom stora "spettbitar". Trä upp på korta grillspett, salta och peppra kycklingen och fräs i lite matfett i en stekpanna runt om. Lägg spetten i en ugnsfast form och häll över såsen. Låt steka färdigt i ugnen, 175 grader ca 20 minuter.

/Anna

Hawaiikorv Africana



Ja, det här blev en liten "cross-over"-mix som barnen tyckte smakade både Afrika och Hawaii. Ett annorlunda recept på falukorv, lugnt sagt!

400 gram falukorv
1 burk kokosmjölk
lite redning
1 röd paprika
1 liten burk ananasskivor i bitar
2 msk mango chutney
en näve cashewnötter
curry, salt och peppar

Strimla eller tärna korven och fräs i lite matfett. Hacka paprikan och tillsätt i pannan. Blanda i kokosmjölk och mango chutney, smaka av med curry, salt och peppar. Red vid behov. Tillsätt ananas när grytan puttrat ihop. Låt allt bli varmt och strö över nötterna före servering. Servera med ris och sallad.

/Anna

Fylld fläskytterfilé



Det här var sååå gott! Det måste ni prova. Inte särskilt svårt heller. Receptet lär komma från Skaldemans kokbok (?) och han lär ha fått det från sin svägerska (?). Nu omarbetade vi litegrann men i princip är idén densamma. Medelhavssmakerna slår aldrig fel. Och kul att servera en "rulltårta"!

1 fläskytterfilé
2 mozzarellaostar
3 msk pesto
8 soltorkade tomater i olja
lufttorkad skinka
salt och peppar

Skär upp filén till en hel stor skiva. (Skär ett snitt utmed långsidan och en bit in, vik upp och fortsätt så att blir som att rulla ut en rulltårta). Grovriv ostarna och blanda med pesto och strimlade tomater. Bred röran över köttbiten och rulla ihop. Lägg ut lufttorkad skinka på plastfolie och lägg rullen ovanpå. Rulla in den i skinkan. Bind om med steksnöre (se bild nedan). Fräs rullen i smör i en panna och tillaga färdigt i ugnen, 175 grader i ca 45 minuter (har du stektermometer så ska termometern gå upp till ca 70 grader)



Så här såg rullen ut innan den åkte ner i pannan och vidare in i ugnen.



Och så här såg den ut på tallriken. Såsen är gjord på lite grädde och en buljongtärning som fick vispa ur pannan medan köttet stod i ugnen.

/Anna