Äppelmarmelad med vanilj och kanel

 
God och lättgjord marmelad som räcker till många burkar. Den håller sig länge i kylskåp och brukar också vara en uppskattad present (varför inte tillsammans med en cellofanpåse frökex?)
 
1,5 kg små äppeltärningar (från ca 2,5 kg äpplen som skalats och tärnats)
4 dl vatten
750 gram syltsocker
1 tsk kanel
1/2 tsk vaniljpulver
 
Lägg äppeltärningar och vatten i en stor kastrull med lock. Låt koka ca 15 minuter. Ta av locket och tillsätt socker, kanel och vanilj. Koka ytterligare 5-7 minuter. Häll upp marmelad på rena varma burkar. Fyll dem upp till kanten, skruva på locket direkt och ställ dem upp och ner. Förvara i kyl när de svalnat. 
 
/Anna
Taggar: marmelad, presenttips, äpplen;

Kommentera inlägget här :