
Häromdagen invigde vi Omniaugnen och smygstartade med färdig potatisgratäng. Men dagen därpå tog jag mod till mig och gjorde en kasslergratäng. Det är lite svårt att få färg på gratängen i omnian tycker jag, men smaken var det inget fel på! Vi åt pasta till men ris är säkert också gott ihop med detta.
6 portioner
800 gram kassler
2 stora tomater
1 burk creme fraiche
1 burk lätt creme fraiche tomat & basilika
3 msk vitt vin
4 msk röd pesto
1,5 dl riven ost
Strimla kasslern och skär tomaterna i "filéer", dvs ta bort innanmätet och strimla "skalet". Blanda kassler och tomatstrimlor i omnian efter att du smort den väl med. Blanda creme fraiche-sorterna med vin och pesto och häll över. Strö över riven ost och kör på låg värme på gasolspisen ca 30-40 minuter. Servera med ris eller pasta och en god sallad.
/Anna