Kycklinggratäng

 
Vi hade en massa överblivet kokt ris i kylen från gårdagen (någon tänkte lite fel... :-) ) och för att inte det skulle gå till spillo blev det en kycklinggratäng på det som fanns hemma. Gratänger är bra grejer!
 
6 portioner
6 portioner kokt ris
900 gram kycklingfilé
1 purjolök
1 stor röd paprika
salt, peppar
3 dl vispbar grädde
2 dl creme fraiche 
5-6 msk chilisås
1-2 msk curry (efter smak)
1-2 tsk sambal oelek
 
Strimla kycklingen och bryn i lite matfett i en stekpanna. Strimla även paprika och purjolök och stek mjuk. Häll kokt ris, kyckling, purjo och paprika i en stor gratängform, salta och peppra litegrann och blanda om.Vispa grädden och blanda i creme fraiche, chilisås, sambal och curry. Bred såsen över alltsammans i formen och gratinera i 225 grader i ca 20 minuter tills gratängen fått färg. 
 
/Anna
 
 
 

Kommentera inlägget här :