
Riktigt god och lättlagad pastarätt!
4 portioner
4 portioner Barilla Bavette no 13 eller annan god pasta
4 laxfileer
1 purjolök
2 tomater
2 dl ärtor
1 msk vetemjöl
2 msk hummerfond
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
3 msk röd pesto
salt och peppar
Skär laxen i tärningar. Strimla purjon och filéa tomaterna och skär i strimlor. Ta fram ärtor ur frysen. Koka pastan enligt anvisningarna. Fräs purjon mjuk och glansig i smör i en gryta. Strö över mjöl och fond. Häll på grädde och creme fraiche och klicka ner pesto. Lägg i laxtärningarna och låt sjuda i 7-8 minuter. Låt ärtorna gå med de sista två minuterna och vänd ner tomaterna på slutet. Låt allt bli varmt. Häll av pastavattnet och blanda pasta med sås. Lägg upp på tallrikar.
/Anna
