Choklad på pinne

Gott och enkelt - förvara gärna pinnarna i frysen om du vill att de ska hålla länge. (Om de finns kvar så länge, vill säga). Kul att ge bort i present också!
Till 12 pinnar behövs:
2 dl socker
2 dl kakao
2 dl vispgrädde
12 pinnar (typ klubbpinnar, blompinnar eller glasspinnar)
 
Blanda ihop ingredienserna och rör till en jämn och tjock massa. Rulla den till en korv och rulla in den i plastfolie. Platta till den på fyra sidor så att den blir fyrkantig. Lägg den i frysen en stund. Ta fram, packa upp den och skär i kuber. Stick en pinne i varje kub. Slå in i cellofan och förvara i kylen några dagar eller i frysen flera månader.
 
Vid servering: Värm mjölk och häll den heta mjölken i en kopp. Stick i pinnen och rör om tills chokladen smält. Toppa gärna med lite vispad grädde!
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :