Ost- och baconmuffins




Våra barn tränar en hel del - och äter därefter. Ibland behövs ett matigare mellanmål och gärna ett som går att ta med sig till ishallen i farten så att säga. Andra dagar kommer man plötsligt på att någon skulle ha fika med sig till skolutflykten när man står i dörren och ska ut. Då är det guld värt att ha matiga muffins i frysen. Tinar i skolväskan eller träningsväskan och kan också med fördel ljummas på lite i micron om man äter dem hemma.

Till 12 muffins:

2 stora ägg
2,5 dl naturell eller turkisk yoghurt
3,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
140 gram bacon (ett paket)
1 liten rödlök
2 tsk senap eller honungssenap
1/2 tsk salt
1 nypa chilipulver
1 tsk torkad timjan
3 dl riven ost
75 gram smält smör
ca 1/2 dl grädde

Vispa upp äggen och vispa ner yoghurten. Blanda mjölsorterna, bakpulver, salt, chilipulver och timjan i en bunke. Tärna baconet och stek och lägg sedan på hushållspapper. Finhacka rödlöken och stek, rör ner senapen i pannan och blanda med löken. 
Häll bacon, lökröra och riven ost i bunken och blanda med de torra ingredienserna. Häll i ägg- och yoghurtblandningen och det smälta smöret. Blanda om och tillsätt en skvätt grädde beroende på hur fast röran är. Det ska vara en ganska fast "deg".

Klicka ut i muffinsformar och grädda i 180 grader ugn i ca 30 minuter.

Muffinsarna går bra att frysa.  

Kommentera inlägget här :