Fisk i foliepaket

 
Smidigt att lägga på grillen - och ljuvligt att öppna "paketet".
 
Till fyra personer:
ca 600 gram vit fisk (vi hade torskrygg)
200 gram färskost med gräslök
1-2 tomater
1 liten bit purjo
färskpotatis till fyra personer
4 stora folieark
salt och peppar
 
Koka potatis nästan färdig (skala, skrapa eller tvätta av den innan, hur du nu vill, vi tvättade bara av dem).
Skär tomaterna i bitar och skiva purjon tunt.
Lägg ut foliearken och vik dem dubbla så blir de lite stadigare. Vik in ändarna nån centimeter. Lägg på kokt potatis i en liten hög på varje ark. Lägg på fisk, skuren i lagom stora bitar. Toppa med tomater, purjo och avsluta med en rejäl klick färskost. Salta lite och dra några varv med pepparkvarnen över alltsammans innan du viker ihop paketen noga (vik in/upp sidorna och nyp ihop på ovansidan, ungefär som en Calzone).
Grilla ca 15-20 minuter tills fisken är färdig.
Servera paketen på tallrikar och låt gästerna öppna dem!
 
/Anna
 

Kommentarer :

#1: Ewa Nilsson

Just hittat bloggen, jättefin, men länge sedan något nytt recept, har ni slutat?

Svar: Ja, det kan man ju faktiskt tro. Men vi har haft en otroligt hektisk höst, kameratrassel och datorbyte och massor av jobb, så bloggen har helt enkelt fått vila ett tag. Men nu kommer vi igen!
Anna & Jörgen

skriven
#2: Ewa Nilsson

Lyxig lax cheesecaken tänkte jag göra till en lunch, kan du föreslå något som passar att servera till.

Svar: Hej Eva! Vad kul att du hittat vår blogg. Cheesecaken har vi nog mest haft som förrätt eller som en del på en buffé, men visst funkar den till lunch också! I vanliga fall tycker jag att kokta grönsaker som broccoli och ärtor passar till fisk men i detta fallet, eftersom rätten blir som en "paj" ungefär, så tror jag att en god grönsallad borde passa.
Anna & Jörgen

skriven

Kommentera inlägget här :