Ananaskärleksmums

 
Det här receptet fick jag tips om i en facebook-grupp och det kommer från Tidningen Hembakat och Lindas bakskola. Saftiga och goda kakor med lagom mycket ananas-smak!
 
20-24 bitar
5–6 ananasringar i konservburk (spar spadet i ett glas)
3 ägg
2 ¾ dl strösocker
1 tsk kardemummakärnor, mortlade (kan bytas mot ½ tsk malen kardemumma)
1 tsk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
100 g smör, smält
4 ½ dl vetemjöl
1 dl filmjölk
1 dl ananasspad
 
Till glasyren:
1 msk vaniljsocker
4 dl florsocker
40 g smör, smält
4–5 tsk ananasspad
riven kokos
 
Häll av ananasspadet i ett glas och spara. Skär ananasringarna i mindre bitar.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kardemumma, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner smör, mjölblandningen, filmjölk, 1 dl av ananasspadet samt ananasbitarna i smeten.Häll smeten i en smord och bröad form/liten långpanna på ca 20x30 cm.

Grädda kakan nederst i ugnen på 180 grader i ca 30 minuter. Låt den kallna helt i formen.

Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Den ska bli lagom bredbar så anpassa mängden spad så att det blir bra.

Stjälp upp kakan och bred ut glasyren över den. Strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar med en vass kniv.

 

/Anna

 

Kommentarer :

#1: GeorgVanHalen

Det där ser riktigt gott ut!

Att inte "kärleksmums" dykt upp i väsentligt fler varianter är faktiskt en stor överaskning i dessa tider då "allt" för "alla" typer av smaker :)

skriven

Kommentera inlägget här :