Knorr såser: Fylld fläskytterfilé

Vi är ju Buzzadorer och får ibland äran att testa olika produkter. Just nu testar vi Knorrs färdiga kylda såser och uppdraget är att bjuda hem folk på middag. Häromkvällen var en gammal sång- och teaterkompis till mig hemma hos oss med sin familj på lite kvällsmat och uppgiften att tycka till om såserna. Vi testade alla fyra på en gång, det var bearnaisesås, steaksauce, gräddsås och brunsås och alla hade åsikter. Sammanfattningsvis tyckte de vuxna att de var lite "tama" och smakade lite för "färdiglagat" (det kanske är svårt att undvika), men att de gott kan användas vid middagskriser en vardagkväll eller som "bas" för en sås som man vill piffa vidare med. Ungarna däremot var helnöjda och tyckte såserna var jättebra.
 
Den här kvällen blev det fläskytterfilé fylld med fetaost och strimlade soltorkade tomater. Till det klyftpotatis och sallad.
 
8 portioner (4 vuxna, 4 barn)
En rejäl fläskytterfilé
1 paket fetaost i bit
8-10 soltorkade tomater i olja
salt och peppar
 
8-10 stora potatisar av fast sort
olivolja
salt
färsk timjan
 
Skär upp fläskytterfilén till en stor platta genom att skära ett snitt utmed ena sidan och nästan ända igenom så att du kan vika över en flik. Skär sedan på samma sätt fast åt andra hållet så att du kan vika upp en flik åt motsatt håll. Banka ut lite med köttklubba så att du får en jämn platta. Smula över fetaosten och strimla tomaterna och fördela dem på osten. Rulla ihop som en rulltårta och knyt om med steksnöre. Stek i lite smör på spisen så att rullen får färg. Låt gå färdigt i ugnen på 175 grader ca 30 minuter. Låt eventuellt vila en stund i folie medan potatisen blir klar. Skär upp och lägg på fat.
 
Klyftpotatis: Tvätta potatisen och skär i klyftor. Lägg ut på ett ugnssäkert fat/form och ringla över olja. Salta och klipp över lite timjan. Baka i ugnen 40-45 minuter tills potatisen känns lagom mjuk.
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :