Festlig vardagspasta

 
En enkel kyl- och frys-rensningsrätt blev det häromkvällen. Man tager vad man haver. Och det kan bli gott ändå!
 
Fyra personer
2 kycklingfiléer
1 paket tärnat bacon
1 dl vitt vin
1 dl grädde
2-3 nävar babyspenat
4 soltorkade tomater
2 dl riven parmesan
pinjenötter
spaghetti
 
Pastan kokas enligt anvisningarna på paketet.
 
Tärna kycklingen och stek i en stekpanna. Fräs baconet. Strimla tomaterna och tillsätt dem tillsammans med spenatbladen. Låt fräsa några minuter till, slå på vinet och låt koka fem minuter. Häll på grädden och koka fem minuter till. Tillsätt hälften av parmesanosten. Häll av pastavattnet när spaghettin kokat färdigt och häll tillbaka pastan i kastrullen. Häll över såsen från stekpannan och blanda ordentligt. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
 
Lägg upp på tallrikar och strö över nötter och resten av parmesanen.
 
/Anna
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :