Westerngryta

 
Jag tror det finns något korvrecept som heter Cowboygryta men eftersom jag inte riktigt vet vad sådan innehåller så får detta heta Westerngryta (fast det kanske det också redan finns något som heter...) Hursomhelst så blev det en jättegod vardagsrätt och ett kul sätt att variera och piffa till falukorven.
 
4-5 portioner
600 gram falukorv
1 burk blandade bönor
1 burk plommontomater
1 liten burk majs
1-2 dl grädde
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
 
Skär korven i tärningar. Finhacka lök och vitlök. Stek löken i lite smör och tillsätt korven. Stek en stund och rör om då och då. Häll i burken med plommontomater och peta lite så att de delas litegrann. Häll på grädde, salta och peppra. Låt allting puttra några minuter. Häll i bönor och majs mot slutet och låt bli varmt. Servera med ris eller blomkålsris.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :