
Riktigt gott och krämigt blev detta! Man kan ju välja mild eller stark ajvar relish efter smaken i familjen. Här tog vi mild eftersom sonen är lätt livrädd för allt som kan kallas det minsta starkt.
Biffar: (8 stycken, fyra portioner)
600-700 gram nötfärs
1 msk dijonsenap
2 msk ajvar relish
3 msk olja
1 paket fetaost (150 gram)
salt, peppar
Sås:
1 dl ajvar relish
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
2 msk finhackad persilja
salt och peppar
steksky
Blanda alltsammans till biffarna och forma åtta biffar. Stek i smör tills de är genomstekta. Ta upp dem och vispa ur pannan med ingredienserna till såsen (alternativt blanda ihop såsen i en traktörpanna och häll över skyn från stekpannan). Koka upp och smaka av. Lägg i biffarna och låt puttra nån minut.
/Anna