Lax- och räkcheesecake

 
När våra amerikanska släktingar var här på besök bjöd vi släkten på middag. Till förrätt blev det en cheesecake med lax och räkor. Gott!
 
Botten:
1/2 paket kavring
50 gram smält smör
 
Fyllning:
200 gram kallrökt lax
250 gram räkor med skal
1 burk Philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1/2 burk kesella
2 msk hackad dill
salt, citronpeppar
4 gelatinblad
 
Garnering:
skalade räkor
dill
citron
stenbitsrom
 
Botten: Kör brödet i matberedaren. Tillsätt smält smör och kör en stund till. Tryck ut i en springform, gärna med bakplåtspapper fastklämt mellan botten och "ring". Ställ kallt en stund.
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skala räkorna och kör lax och räkor i matberedaren. Blanda i Philadelphiaost, creme fraiche, kesella, dill och smaka av med salt och citronpeppar. Kör runt i matberedaren så att allt blandas.Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på spisen på svag värme. Blanda gelatinet i smeten och häll i formen. Ställ kallt över natten eller några timmar. Garnera med räkor, stenbitsrom, dill och citron. Passar givetvis också på buffébordet!
 
/Anna

Kommentarer :

#1: Erika - LCHF till vardag och fest

Åh, så smarrigt!

skriven

Kommentera inlägget här :