
Detta blev genast ett nytt favoritrecept!! Så enkelt och snabbt och sååå gott! Den syrliga lingonsmaken ger en smakrik men inte alltför söt efterrätt som blev mycket uppskattad!
Lingonpannacotta (6 normalportioner eller 15 miniglas till dessertbuffé)
6 dl grädde
1,25 dl strösocker
1 vaniljstång
3 gelatinblad
2 dl lingon
1,25 dl strösocker
1 vaniljstång
3 gelatinblad
2 dl lingon
Lingon till garnering
Lägg gelatinbladen i blöt i vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång (skär ett snitt i stången, skrapa ur fröna och lägg både frön och stång i kastrullen). När det kokat upp, ta av från plattan och plocka upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och blanda i gräddblandningen. Rör om tills bladen smält. Tillsätt lingonen och mixa med stavmixer. Sila och häll upp i små eller stora glas och ställ kallt att stelna. Garnera med lingon.
/Anna
Supersmarrigt! Gjorde sånna ikväll! :-)