Biff med sidfläsktoppad sparris



En god kötträtt med ett ljuvligt tillbehör!

2 personer:
2 st nötinnanlår, 150 - 175 g styck
1 knippe färsk grön sparris
50 - 75 gram rökt sidfläsk
0,5 dl vatten
Skivad parmesanost
Jensens Favoritsås
Grädde

Börja med Jensens favorit sås - men bara halva satsen - enligt instruktioner på förpackningen. Skölj sparrisen och bryt av nederdelen. Fräs den i olja ihop med tärnat sidfläsk. När fläsket fått färg, häll på vatten, stäng av plattan och lägg på locket. Salta och peppra köttet och stek det snabbt på hög värme. När köttet är klart, lägg upp det med sparris och fläsk, strö över parmesanskivor, ringla över sås och servera eventuellt med ytterligare tillbehör.

/Jörgen

 

Kommentera inlägget här :