
Det här är ett jättegott tillbehör till grillad kyckling, fisk, falukorv, ja vad som helst egentligen! Funkar också om man vill dra ner på kolhydraterna att äta istället för ris, pasta eller potatis, men tänk på att det faktiskt är lite vetemjöl i ostsåsen! Är man väldigt strikt så är det kanske inte helt godkänt...
1 broccolibukett
1 blomkålshuvud
3 msk smör
2 msk mjöl
5-6 dl standardmjölk
3 dl god riven ost
salt, peppar
Bryt broccoli och blomkål i små buketter och koka i lättsaltat vatten några minuter tills de är färdigkokta. Häll av i durkslag och lägg i en gratängform. Smält smöret, vispa ner mjölet och späd med mjölk till lagom konsistens. Såsen ska gärna vara lite tjock. Koka ihop, dra av kastrullen från plattan och smält ner osten. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över grönsakerna i formen. Gratinera i ugn 200 grader ca 20 minuter.
/Anna