Pepparkakskex (lchf)

 
 
Erika har många goda kolhydratsnåla recept - hennes blogg besöker jag ofta! Här finns bland annat massor av juliga recept, som dessa pepparkakor, som blir som spröda kex med pepparkakssmak. Jättemumsiga ihop med goda ostar! Jag använde pepparkakskryddor istället för de "uppdelade" kryddorna och hade inte heller tålamod att låta degen vila över natten som Erika skriver. Men jag tyckte det gick bra ändå.
 
100 g smör
1,5 msk pepparkakskryddor
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
0,75 dl kokosnötsmjöl
2 äggvitor


Smält smöret och kryddor i en kastrull.  Blanda mandelmjöl och fiberhusk rör ner i smöret som tagits från plattan. Låt svälla ca 30 minuter. Vispa äggvitan och rör ner i smeten. Tillsätt kokosnötsmjöl och blanda ihop. Låt degen vila i kylskåp i plastfolie några timmar eller övernatten.

Kavla ut degen mellan två ark plastfolie. Ta ut kakor med pepparkaksformar och grädda i 5-8 minuter på bakpappersklädd plåt i 200 grader i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och torka pepparkakorna tills de är torra. Låt gärna ugnsluckan vara lite öppen under torkningen. Det tar uppemot en timme och jag lät kakorna ligga kvar en stund på plåten i rumstemperatur också.
 
/Anna

Kommentarer :

#1: Erika - LCHF till vardag och fest

I år sötade jag mina pepparkakor och då åt sonen också av dem. :-) Jag älskar pepparkakor med ädelost på och då kan de gärna vara osötade och mer kexlika. :-)

skriven

Kommentera inlägget här :