
Jättegod blev den här fiskgrytan som fick lagas utifrån vad kylskåpet erbjöd. Det går bra att servera ris till, eller som här i djup tallrik som den är. Vill man ha mer soppa än gryta tillsätts lite vatten.
600 gram vit fisk
500 gram räkor med skal
1 purjolök
2 morötter
1 ask cocktailtomater
2 dl creme fraiche (lättvariant går bra)
1 dl matlagningsgrädde
2 dl turkisk yoghurt
0,5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 msk olja
1 lime
Skala räkorna. Skär fisken i bitar. Hacka purjon och grovriv morötterna. Dela tomaterna på mitten. Fräs oljan i en stor vid gryta. Smula ner buljongtärningen och häll i purjo och morötter. Låt fräsa ett par minuter. Slå på grädden och creme fraichen. Blanda i vatten och turkisk yoghurt. Tillsätt fiskbitarna och tomathalvorna och låt puttra 5-10 minuter tills fisken är färdig (beror ju på hur stora bitar det är). Pressa i saften av limefrukten. Salta och peppra. Ta kastrullen från plattan och rör ner räkorna. Låt allt bli varmt.
/Anna
Håller på att laga fisksoppan nu... återkommer med omdömet//.Åsa
skriven