
Ytterligare en rätt på årets julbord, men perfekt på alla bufféer. Den funkar också jättebra som förrätt, snyggt skuren i tårtbitar med lite fin garnering. Den har rätt hög impfaktor eftersom den ser avancerad ut och är jättegod, men i själva verket är den superenkel!
Botten:
300 gram kavring
75 gram smält smör eller margarin
Fyllning:
250 gram kallrökt lax
2 schalottenlökar
3 msk finhackad dill
2 dl creme fraiche
400 gram philadelphiaost
salt, peppar
Garnering:
stenbitsrom
citronskivor
Kör kavringen i matberedaren och tillsätt smöret eller margarinet. Tryck ut blandningen i en springform (alltså med löstagbar kant). Finhacka laxen och löken och blanda med dill. Blanda philadelphiaost och creme fraiche och blanda ner i laxblandningen. Smaka av med salt och peppar. Bred ut ovanpå kavringbotten i formen och ställ kallt. Garnera med stenbitsrom och citronskivor före serveringen.
/Anna