Supergott rör-ihop-bröd



Det här blev så gott! Jag fick för mig att baka bröd och hittade ett paket chevre (mjuk getost) i kylskåpet. I rabatten finns rödbetor och den kombinationen fungerar ju bra! Så jag gjorde en enkel filmjölkslimpa med diverse sorters mjöl och gryn och hävde i rivna rödbetor och chevre. Det blev jättegott! Chevresmaken som annars är ganska speciell och dominant kändes inte så mycket men brödet blev otroligt saftigt! Jag hade inte tillräckligt med bikarbonat visade det sig när jag väl hade börjat, så jag tog bakpulver också. Men det behövs nog inte. Funkade bra gjorde det i alla fall. Och fort går det! Rör ihop och in i ugnen!

Filmjölkslimpa med rödbetor och getost
2 bröd

3 dl fint rågmjöl
3 dl havregryn
6 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat och 2 tsk bakpulver (eller 1 msk bikarbonat)
100 gram chevre utan kanter
4-5 rödbetor, grovrivna
1 liter filmjölk
1 dl sirap

Blanda mjölsorterna, havregryn, salt och bikarbonat/bakpulver. Smula ner osten och rör ner rödbetor, fil och sirap. Rör om ordentligt. Häll i två formar (smörj dem om du inte använder formar av silikon eller teflon). Grädda i 180 grader en knapp timma. Känn med sticka! Förvara gärna i kylen.

/Anna

Kommentera inlägget här :