Veckomatsedel vecka 5

Oj, hela veckan försvann och inte ett matinlägg blev det. Jaja, det är bara att ta nya tag. Idag är det söndag och det innebär en ny veckomatsedel.
 
Måndag: Västerbottenostfyllda filodegsrullar med tillbehör
 
 
Tisdag: Torskbullar med kaviarsås
 
 
Onsdag: Ceasarsallad
 
 
 

Veckans efterrätt: Chokladmousse
 
 
 
 
 

Veckomatsedel vecka 4

Då kommer en ny veckomatsedel. Varsågoda!
 
Måndag: Lökpaj med ädelost
 
 
Tisdag: Pastagratäng med kassler
 
 
Onsdag: Kycklingsoppa
 
 
Torsdag: Sweet chili-lax med bulgursallad
 
 
Fredag: Falsk fläskfilé som ljuvlig gratäng
 
 
Veckans efterrätt: Nougatkaka
 

Chili con carne

 

Chili con carne är en smidig rätt att laga och att äta direkt där det som blir över kan frysas in för framtida snabba luncher.

10 – 12 portioner:
1,6 kg blandfärs
2-3 gul lökar
4-6 vitlöksklyftor
2 påsar Tacokryddmix
3 dl vatten
1 dl rödvin
2 köttbuljongtärningar
2 burkar krossade tomater
1 msk liquid smoke (koncentrerad rökarom)
350 – 400 gram röda kidneybönor
750 – 800 gram stora vita bönor
Olivolja till stekningen

Grovhacka löken och vitlöken, fräs dem mjuka i en grovbottnad stor gryta. Häll i de krossade tomaterna och rödvinet samt smula ner buljongtärningarna. Låt det hela sjuda 5-10 minuter och mixa sedan det slätt med en stavmixer. Bryn nu köttfärsen i omgångar och krydda med tacokryddan. Blanda ihop den mixade tomatsåsen och köttfärsen och späd med vattnet. Låt allt sjuda i 30 – 45 minuter på svag värme. När det klart, skölj bönorna och vänd ner dem och låt de gå med de sista 4-5 minuterna tills bönorna blivit genomvarma. Servera med en klick Cream Fraiche och ett gott nygräddat bröd.

/Jörgen