Kycklingpanna med lingon

 
Det här receptet hittade jag hos Erika. Gott och enkelt var det! Högt betyg även från barnahåll vilket ju alltid är glädjande.
 
4 portioner
3-4 kycklingfiléer (beroende på storlek)
2 gula lökar
4 dl vispgrädde
0,5 msk soja
1,5 msk kycklingfond
0,5 dl lingon + några att toppa med
salt och peppar
färsk timjan
 
Skär kycklingen i mindre bitar och hacka löken. Stek i smör i en stekpanna. Häll på grädde, soja och fond, salta och peppra och låt puttra några minuter. Häll i lingon, ta pannan från värmen. Strö över lingon och färsk timjan före servering.
 
/Anna
 

Parmesanchips med klassiska smaker

 
Igår bjöd jag hem svägerskan på rosé på altanen. Ja, KANSKE lite tidigt, men vi var så urtrötta på vintern att vi bestämde oss för att helt enkelt ta sommar nu! Svinkallt var det men med lyktor och filtar blev det trevligt ändå. Vi satt ute i fyra timmar! Dessa goda parmesanchips smaskade vi på. På brickan fanns också räkkrustader och ostchips.
 
9-10 stycken
2 dl riven parmesan
1 dl creme fraiche
3 msk stenbitsrom eller löjrom
3 msk hackad rödlök
 
Skeda upp parmesanen i små högar på en bakplåtspappersklädd plåt, en bit i från varandra. Ställ i 200 graders ugn i övre delen i 8-10 minuter tills de börjar bli lite bruna i kanterna. Ta ut och låt svalna.
 
Klicka på lite creme fraiche och rom på varje chips och strö över rödlök.
 
/Anna
 

Ostchips

 
Goda små tilltugg som är snabbgjorda!
 
Det här behövs:
hyvlad ost
någon krydda, till exempel grillkrydda eller paprikapulver
 
Hyvla ost och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Pudra över valfri krydda. Sätt plåten högt upp i ugnen på 200 grader ca 7-8 minuter. Tricket är att ta ut plåten precis innan de börjar få för mycket färg. De ska ju vara krispiga så ha lite is i magen men passa noga!!
 
/Anna