Fyllda ägghalvor

 
Hej igen! Efter en låååång bloggpaus är vi tillbaka. Tiden och lusten har inte riktigt räckt till men nu är vi på banan igen. Det blir kanske inte nya inlägg varje dag, men då och då ska vi väl försöka få ihop något!
 
Först ut i år får bli ett par recept från påskbordet, nämligen fyllda ägghalvor. Vi brukar göra den klassiska varianten med räkor och majonäs och lite dill, men eftersom vi hade liknande ingredienser i räkcheesecaken på årets påskbuffé så fick det helt enkelt bli lite annat på äggen. Här kommer två goda alternativ!
 
Medelhavsfyllda ägg (12 halvor)
6 hårdkokta ägg
5-6 soltorkade tomater
75 gram fetaost
75-100 gram färskost naturell (typ Philadelphia)
ev gräslök
 
Dela äggen. Hacka tomaterna och blanda tomater, fetaost och färskost. Kör med stavmixer så gott det går och spritsa sedan röran på ägghalvorna. Garnera eventuellt med ett litet strå gräslök. 
 
Ägg med senapscreme
6 hårdkokta ägg
2 msk vanlig senap
2 msk sötstark senap
1 dl majonnäs
paprikapulver
 
Dela äggen och ta ut gulorna. Mixa äggulorna med senap och majonnäs. Spritsa cremen på äggen. Pudra över paprikapulver.
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :