Tonfiskwrap

 
En wrap är snabblagad till lunch! Denna variant passar inte så bra att ta med sig på språng, eftersom den blir lite "rinnig" - om man nu inte tar med sig tallrik, kniv och gaffel förstås!
 
1 wrap
2 ägg
3 msk grädde
1 msk fiberhusk
 
Vispa ihop och stek i smör på båda sidor. Låt svalna.
 
Röra (räcker till två wraps)
1 burk tonfisk
3 msk creme fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk fransk senap
salt, peppar
1/2 rödlök
sallad, tomater
 
Hacka rödlöken och blanda allt utom sallad och tomater. Lägg sallad och skivade tomater på wrapen och klicka på fyllningen. Rulla ihop.
 
/Anna

Müslimuffins med hallonsylt

 
Operation "Rensa kyl och skafferi" fortsätter. Vi hade hallonsylt och massor av müsli.Det fick bli en för oss helt ny variant av muffins. Lite extra matiga är de, och passar bra i barnens utflyktsväskor!
 
12 muffins
2 ägg
75 gram smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 dl müsli
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
hallonsylt
 
Vispa smör, socker och ägg med elvisp. Rör ner resten av ingredienserna, utom hallonsylten. Klicka smeten i muffinsformar - fyll till knappt hälften. Klicka i en tesked hallonsylt i varje muffins och fyll på med ytterligare lite smet. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter - känn med sticka när muffinsarna är färdiga.
 
/Anna
 

Grilltider med glazetips

 
 
Man får passa på när det väl är grillväder - det har sannerligen inte varit så många sådana tillfällen denna sommar.
Vill passa på att tipsa om honungs- och fänkålsglazen på bilden! Den är urgod! Bara att pensla på och slänga köttet på grillen. Vi hittade den i en liten butik i Gränna men den måste ju finnas på fler ställen!
 
/Anna