Marinerade kycklingklubbor med vitlökscreme

 
Vi hade kycklingklubbor i frysen och jag hittade ett spännande recept på Zeinas blogg, som innehåller sååå många goda recept från olika delar av världen. Visst är det fantastiskt att vi får ta del av och inspireras av andra matkulturer! Annars skulle vi sitta här utan både hummus, pizza, tacos, falaffel, sushi och till och med kåldolmar! :-)
 
6 personer
6 stora kycklingklubbor

Marinad
1 dl ketchup
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan (torkad)
0,5 tsk rosmarin
Saften från 0,5 citron
0,5 dl soya
Svartpeppar
1,5 tsk salt
Grillkrydda
 
Libanesisk vitlökscreme
2 äggvitor
1-2 vitlöksklyftor (vi tog tre)
1-2 tsk citronsaft
2-3 dl rapsolja
lite salt
 
Vitlökscreme: Hacka vitlöken och lägg dem med äggvitor och citronsaft i en hög skål (den som ofta medföljer stavmixern). Kör några minuter med stavmixer tills det skummar. Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle medan du kör med mixern. När cremen blivit tjock är den klar. Smaka av med lite salt och ställ kallt en stund fram till servering. 
 
Kyckling: Skär 3 snitt tvärs över kycklingklubborna. Blanda allt utom grillkryddan och pensla kycklingen. Låt stå några timmar eller över natten. Krydda med grillkryddan precis innan du sätter in kycklingen i ugnen på 225 grader med grillfunktionen på. Sänk värmen till 175 grader efter en kvart och låt dem tillagas i ca 20-30 minuter. När vi lagade denna rätt var det dock jättefint väder så vi valde att grilla dem på grillen ute istället!
 
Servera kyckingklubborna med vitlökscreme, sallad och klyftpotatis. Vi gjorde klyftpotatis av sötpotatis till detta och det var jättegott!
 
/Anna och Jörgen
 

Kommentera inlägget här :