Vegetarisk pastagratäng med sojakorv

 
Sojakorv precis som den är, det är sällan någon hit eftersom det inte är så mycket tuggmotstånd som i "vanlig" korv. Att göra något med den, det är däremot en helt annan sak. Här har vi testat sojakorv från Hälsans kök.
 
5 portioner
500 gram pasta, t.ex penne
1 paket sojakorv, Hälsans kök
1 rödlök
1 ask körsbärstomater eller pärltomater
1 förpackning minimozzarella
1 dl riven ost
1 burk creme fraiche tomat & basilika
1,5 dl grädde
 
Koka pastan och häll av vattnet. Skär korvarna i slantar och hacka löken. Fräs korvskivorna och lökhacket i lite smör i en stekpanna. Salta och peppra lite efter behag om du vill.
Häll pasta i en ugnsfast form och strö över korv och lök. Häll på tomaterna. Blanda creme fraiche och grädde och häll över alltsammans. Strö över minimozzarellorna och den rivna osten. Gratinera i ugn, 225 grader ca 15-20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
 
/Anna
 
 
Före gratinering.

Cupcakes med romerska bågar

 
När Erik fyllde elva år ville han ha cupcakes med romerska bågar istället för tårta. En båge får stå för garneringen och en annan får utgöra överraskning inuti! Jag använde de små bågarna från Cloetta.
 
ca 15 cupcakes
2 ägg
2,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
125 gram smält smör
1 dl vaniljyoghurt
15 små romerska bågar
 
Garnering och frosting
100 gram naturell färskost, typ Philadelphia
75 gram smör
florsocker i lagom mängd (4-5 deciliter)
15 små romerska bågar
 
Vispa ägg och socker. Sikta ner mjöl, bakpulver och kakao i äggsmeten. Tillsätt smör och vaniljyoghurt och rör om till en jämn smet. Fyll muffinsformar till hälften och tryck ner en romersk båge i varje. Grädda ca 12-15 minuter på 200 grader (eller vad som nu är lagom i din ugn, lägre värme alt kortare gräddningstid om du har varmluftsugn). Känn med sticka att muffinsarna är klara.
 
Frosting: När muffinsarna svalnat helt, vispa ihop färskost, smör och lite florsocker i taget. Tillsätt florsocker allteftersom tills du har en frosting med lagom "spritsbar" konsistens". Spritsa eller bred frostingen på muffinsarna och garnera med en romersk båge.
 
/Anna
 
 

Supersnabb lunchwrap med teriyakikyckling

 
Det här är en av barnens absoluta favoriträtter. Enkelt och snabbt. I synnerhet om man fått teriyakisås över, den går nämligen jättebra att frysa in.
 
Till fyra wraps
400 gram kycklingfilë
4-5 msk teriyakisås
ev salt och peppar
4 stora tortillas
valfria grönsaker, t.ex sallad, tomat, gurka, majskorn, paprika etc
 
Strimla kycklingen och bryn den i en stekpanna. Tillsätt såsen och låt koka ihop några minuter tills såsen kokat in och kycklingen är färdig. Lägg upp grönsaker på tortillabröden och lägg på kycklingen. Rulla ihop till wraps.
 
/Anna