Cookies med marshmallows och kanel



Det här receptet hittade jag någonstans på nätet - nu har jag glömt var! Allt körs smidigt i matberedaren!

Ca 20 cookies

2 dl havregryn
1,5 dl socker
2 dl mjöl
1 msk kanel
en liten nypa salt
1 tsk bakpulver
100 gram mjukt smör i bitar
1 näve minimashmallows
3 msk sirap
1 ägg

Kör allt i matberedaren. Klicka ut på bakplåtspappersklädd plåt. Tänk på att de flyter ut, så lägg inte klickarna för tätt! Grädda i 175 grader 10-12 minuter.

/Anna

Köttfärslimpa




Köttfärslimpa

800 gram blandfärs
2 äggulor
2 msk italienskkalvfond
3 vitlöksklyftor
1 stor gul lök eller 2 små
Salt och peppar

Blanda äggulor och fond i en bunke. Pressa ner vitlöken och riv i den skalade löken. Blanda väl och tillsätt sedan färsen och rör om till en fin smet. Olja en limpform och häll i smeten. Platta till färsen och grädda sedan i ungefär 45 minuter på 175 grader mitt i ugnen. När limpan nästan är klar, ta ut formen och häll av all vätska runt, och ställ sedan in den i ugnen för de sista 5 minuterna så blir den torr och fin på ytan när den skall serveras.

/ Jörgen

LCHF-pasta



Ja, alltså, riktigt som pasta smakar det ju inte, detta recept som florerar på LCHF-bloggarna just nu. Men helt okej var det ändå. Den här pastan är dessutom glutenfri!

LCHF-pasta, 3-4 portioner

4 ägg
125 gram färskost
1/2 dl fiberhusk

Vispa äggen. Vispa i ost och fiberhusk. Bred/kavla ut mellan två bakplåtspapper på en eller två plåtar, beroende på hur tunn du vill ha pastan. Två plåtar är att rekommendera. Ställ in i ugnen på 150 grader ca 10 minuter. Låt svalna litegrann och skär sedan i strimlor. Vi körde den genom pastamaskinen.

/Anna